Over mij

Over mij
Al heel mijn leven hou ik van eten, en ben ik altijd gefascineerd geweest over het ontstaan van een gerecht. Mijn vader leerde me koken en dat was het enige klusje in huis waar ik geen hekel aan had.
Ik snapte nooit waarom we kant en klare dingen kochten in de winkel. Want als ik het thuis maakte ging het schimmelen en in de winkel was het heel lang houdbaar. Voor mij klopte dat nooit.
Toen ik na mijn zwangerschap een schildklier probleem kreeg kwam ik in de gezondheidsvoeding wereld terecht. Zoveel informatie, maar er was één ding wat bij alles naar voren kwam. Make everything from scratch.
Alles uit de winkel zit boordevol zooi, om het langer houdbaar te houden, maar ook de hoeveelheid suikers. Het is bizar.
Toen ontpopte mijn liefde voor de keuken nog meer. Mijn chaotische en impulsieve brein kon niet kiezen dus ik begon met alles. Alles wat je kon bedenken maakte ik opeens zelf. Van zuurdesembroden tot mayonaise.
Eerst kostte het me enorm veel tijd, maar inmiddels heb ik er een automatisme in gevonden.
Nu heb ik een kleine moestuin in onze voortuin en in de achtertuin staan allemaal fruitplanten en verse kruiden. Meel haal ik bij de molen en melk haal ik bij de boer.
Mijn grote droom is om te wonen op een boerderij. Een grote moestuin, kippen, geitjes en een paar melkkoeien. Gelukkig heb ik een man gevonden die het net zo leuk vindt en geniet van alle broden en mij aanstak met de koeien.
Onze twee zoontjes genieten van alle baksels, en het maakt me enorm gelukkig dat ik hun alles kan leren.
Ik moest alles opzoeken en ik liep er tegen aan dat bijna alles in het Engels is. Nederland en homesteads is er bijna niet.
Daarom wil ik al mijn kennis, recepten en hersenspinsels met jullie delen.
Zodat het voor iedereen makkelijk en toegankelijk is.
Liefs,
Nicky
Contact
Ik hoor graag van je! Of je nu vragen of feedback hebt, of even wil kletsen, voel je vrij om een berichtje te sturen. Ik waardeer je gedachten en sta klaar om je te helpen met al je vragen.
Auteur
bos.nicky2000@gmail.com